Akupunktur

Jeg blev uddannet akupunktør i Juni 2022. Jeg er RAB registreret i akupunktur. Det betyder du kan få tilskud til din akupunktur behandling gennem Sygesikringen Danmark.

Akupunktur har historisk sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi, og er her forklaret ud fra principperne om yin og yang.

Ved at stimulere akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen kan man ud fra denne teori finde frem til og genoprette energiubalancer i livsenergien Qi. Klassisk akupunktur anses af mange som en behandling, som kan helbrede en lang række symptomer og sygdomme.

Videnskabelige undersøgelser har dog medført et nyt syn på, hvornår akupunktur kan anvendes til at behandle lidelser og sygdomme. Behandling med akupunktur i dag derfor baseres på en lægeundersøgelse, samt viden om sygdomme, symptomer og smerter. Dette forudsætter samtidigt en mere kritisk tilgang til de sygdomme og tilstande, der kan behandles med akupunktur. 

Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne. Dette kan resultere i lokal øget blodgennemstrømning, og at der udskilles smertedæmpende hormoner. Endelig kan nålebehandlingen påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter positivt.

Er du i tvivl om du kan behandles med akupunktur så kontakt mig endelig.